W tym tygodniu nasze przedszkolaki wyruszyły na warsztaty do najlepszych profesjonalistów na „Kulinarne Poddasze”:
- wtorek 8 czerwca – grupa „Motylki”
- czwartek 10 czerwca- grupa „Ważki”, grupa „Złote Rybki”
- piątek 11 czerwca – grupa „Biedroneczki”, grupa Żabki”
Pan Michał zabrał nas w podróż do zapachów i naturalnych smaków „BAKALII”. Z zaciekawieniem dzieci wysłuchały ciekawostek na temat:
- rodzynek
- ziaren słonecznika
- płatków migdałowych
- wiórek kokosowych
- suszonych moreli
- suszonej żurawiny
- pestek dyni
- suszonych śliwek
- kakao – czekolady
Potem razem z całą drużyną Pana Michała przedszkolaki wykonały pyszne i zdrowe batoniki bakaliowe, a następnie własnoręcznie ozdabiały opakowania do zawinięcia batoników. Gdy przekąski się piekły, dzieci miały chwilę na sesję zdjęciową. Kolejną miłą atrakcją „Kulinarne Poddasze” była własnoręcznie wykonana sałatka oraz przepyszne tosty sercowe. Na koniec każdy uczestnik dostał torbę pełną zdrowych przekąsek wykonanych przez siebie. Ta wspaniała przygoda na pewno zostanie zapamiętana przez dzieci na długi czas.
Zapraszamy do GALERII ZDJĘĆ poszczególnych grup :-).